(H)eerlijk brabants roggebrood

Het roggebrood gebakken met de rogge uit Asten van de biologische boerderij ‘SUMIRAN’ smaakt voortreffelijk. We beginnen er ook meer plezier in te krijgen. Voornamelijk ook omdat we zo’n goeie reacties krijgen van de mensen.

Alleen met het malen van de rogge op de elektrische graanmolen geeft nog wel wat aanloopproblemen. Dat doe ik bij ‘SUMIRAN’ in de ruimte naast de boerderijwinkel en als ik niet voorzichtig doe kunnen we naderhand de hele ruimte en winkel stofvrij maken en dat is werk waar we niet op zitten te wachten. Komt nog bij dat je de hele tijd staat te niezen van het meelstof dus voorzichtigheid en beleid is geboden.

Maar het gaat steeds beter, de dames (die Sumiran bestieren) zuchten al niet meer als ik kom malen voor de komende week. Het is toch een zorgvuldig werk dat malen, het moet fijn vermalen worden maar het maalgoed mag niet te veel wrijvingswarmte krijgen anders wordt het meel te warm en verliest veel aan voedingswaarde wat we juist willen voorkomen. Daarom nemen we ook de moeite om voor elke week te malen zodat de bakeigenschappen en voedingswaarde optimaal zijn.

www.sumiran.nl