GOET Gezond, Overheerlijk, Eerlijk en Toegewijd

Van akker naar bakker

Brood is het belangrijkste dagelijkse voedsel van mensen. Goed brood is daarom heel belangrijk. Goed brood is brood dat gezond is en met smaak gegeten kan worden. Een belangrijk extra pluspunt is als het brood het resultaat is van een duurzaam productieproces. Voedselveiligheid en milieuvriendelijkheid worden daarbij scherp in de gaten gehouden.

Aan al deze voorwaarden voldoet het brood dat u vindt in de schappen van de GOET-bakkers.

De tarweteler

Het graan voor dit GOET-brood komt van familiebedrijf De Winter uit Kwadendamme in de provincie Zeeland. De Tarwecirkel heet het bedrijf. De Tarwecirkel koopt alleen het beste zaad in. De groei van de tarwe wordt na het zaaien intensief gevolgd en het moment van de oogst wordt zorgvuldig uitgekiend. Een tarweplant moet volledig rijp zijn om er uiteindelijk goed tarwemeel van te kunnen krijgen.

De molenaar

Vanuit De Tarwecirkel gaat het graan naar een ander familiebedrijf, meelfabriek Limbourg uit het Vlaamse Gooik. Daar maalt men al sinds 1850 graan. Molenaars met meer kennis van zaken en met meer hart voor de zaak vind je niet snel!

De bakker

Het gemalen graan gaat vanuit de molens van Limbourg terug naar familie De Winter, die het meel en de bloem bezorgt bij bakkerszaken. De bakkers die bij het bakken van brood de cirkel rondmaken en zich ook inzetten voor een product waarop je de etiketten: Gezond, Overheerlijk, Eerlijk en Toegewijd kunt plakken, werken steeds meer onder het eigen keurmerk GOET. Het zijn stuk voor stuk ambachtelijke bakkers die een passie hebben voor het bakken van authentiek brood.

Bakker Meelmuts

Bakker Meelmuts uit Eindhoven is de bakker die werkt met het GOET-keurmerk. Ook deze bakkerij is een familiebedrijf, waarin al vijf generaties kennis zit van het bakproces. Bakker Meelmuts is een ambachtelijke bakker in de ware zin van het woord. De bakkers van Meelmuts kiezen voor een lange rijstijd van het deeg, voor een heel precieze dosering van toegevoegd water en voor bakken in een pittige oven.
Van akker naar bakker. Je proeft de kwaliteit.
Geniet ervan!