Wim vertelt

wimLees hieronder het laatste nieuws maar ook leuke verhalen van bakker Wim en van onze inspirerende partners.
Op de pagina partners vind je een uitgebreide lijst met mensen en bedrijven waar wij graag mee samenwerken of die wij een warm hart toedragen.

We gaan weer sparen!

Wie wat spaart, die heeft wat! Vanaf dinsdag 6 november gaan we weer sparen.

Vakantie opening 2018

  Wij zijn deze vakantie niet helemaal gesloten maar hebben wel een aangepast rooster. Die is als volgt: 

De Paasstol

Twee, soms drie (kerst, Pasen en Pinksteren)  keer per jaar komen ze overal tevoorschijn. En vind je ze in elke supermarkt en speciaalzaak. Van heel goedkoop tot zeer prijzig. De ene vindt het heerlijk en eet hem het liefste het hele jaar door. De ander slaat hem over en vindt de “vruchtjes” erin niet lekker…. 
Lees het hele bericht

Wat is nu volkorenbrood?

10 januari jongstleden vertelde Teun van de Keuken over bruin brood in Jinek. De conclusie was dat je het beste volkorenbrood kunt eten. Waarom is dat zo?

Nieuwe datum workshops

  beste enthousiaste (thuis)bakkers, Omdat de workshops voor het najaar al aardig vollopen, hebben we een extra datum toegevoegd.

DE FINALIST van de BAK&WIN!

Na veel proeven en overleggen zijn we het eens geworden over welke taart het lekkerste was! Daphne van de Dobbelsteen heeft de eerste prijs gewonnen met haar heerlijke mokkataart.  

(Zuur)desem brood, wat is het precies?

  Wat is zuurdesem brood en wat maakt dat je het ineens overal ziet en hoort? Is het echt zo gezond als iedereen zegt, en waarom dan? Desembrood is een brood waar geen gist aan toegevoegd wordt. Gist is een levend micro-organisme, een schimmel, wat in vaste vorm toegevoegd wordt, waardoor het brood rijst. Want… 
Lees het hele bericht

Artikel in GezondNu

In het meinummer van gezondNu staat een compleet artikel over ons. Een poos geleden is er een fotograaf en een journalist geweest. Zij moesten erg vroeg in de broek omdat alle actie bij ons in de nachtelijke uren gebeurd. Wij vinden dat het een mooi artikel is geworden. Maar oordeelt u zelf. Klik hier om… 
Lees het hele bericht

(H)eerlijk brabants roggebrood

Het roggebrood gebakken met de rogge uit Asten van de biologische boerderij ‘SUMIRAN’ smaakt voortreffelijk. We beginnen er ook meer plezier in te krijgen. Voornamelijk ook omdat we zo’n goeie reacties krijgen van de mensen. Alleen met het malen van de rogge op de elektrische graanmolen geeft nog wel wat aanloopproblemen. Dat doe ik bij… 
Lees het hele bericht

Open dag bij Bakker Meelmuts, een filmpje

Wim vertelt over de bakkerij, het 25 jarig jubileum en zijn passie voor het bakken van brood.